Najnowsze artykuły

Dieta pudełkowa bez laktozy: Życie pełne...

Dieta pełna smaku i komfortu, jednocześnie pozbawiona laktozy, to rozwiązanie, które staje się coraz bardziej popularne w Polsce. O czym warto wiedzieć...

Czytaj Więcej

Najłatwiejsze staromodne ciasteczka Graham Cracker

Skocz do przepisuTe

ciasteczka Graham Cracker to prosty, pyszny i szybki deser: Wystarczy rozprowadzić bogaty czekoladowy krem maślany pomiędzy kupionymi w sklepie krakersami graham.

Pomyślałam, że te ciasteczka z krakersów grahamowych to pomysł mojej mamy, kiedy tylko zdarzało jej się mieć resztki po lukrowaniu ciasta.

Potem powiedziała mi, że jej mama też je robiła - a kiedy zapakowała je do lunchu mojej mamy, była zawstydzona, bo inne dziewczynki miały ciasteczka kupione w sklepie (mimo to, skrycie je uwielbiała).

Potem wrzuciłam zdjęcie tych ciasteczek na media społecznościowe i dowiedziałam się, że cała masa z Was też je jadła w dzieciństwie.

Dorastając, tak naprawdę nie mieliśmy nazwy dla tego deseru z krakersów grahamowych. Teraz, kiedy robię je dla moich dzieci, nazywamy je Icebox Cookies

, ponieważ są przechowywane w lodówce.

You might also like: The BEST No-Bake Cookies

To nie jest skomplikowane ciasteczko. Kup pudełko krakersów graham i już jesteś w połowie drogi. Jeszcze lepiej, trzymaj pudełko krakersów graham w swojej spiżarni, więc możesz zrobić kilka z nich, kiedy masz resztki z mrożenia tortu urodzinowego lub partii babeczek.

Są to idealne ciasteczka, gdy masz apetyt, ale nie masz czasu (lub wszystkich składników), aby upiec partię samodzielnie.

Inne kombinacje ciasteczek

Moją ulubioną kombinacją jest ten prosty czekoladowy lukrowany krem, włożony pomiędzy miodowe krakersy graham, ale możesz też spróbować tych kombinacji:

  • Cynamonowe krakersy graham + waniliowy krem maślany (po prostu pomiń kakao w przepisie poniżej)
  • Czekoladowe krakersy graham + krem z masła orzechowego

Im dłużej te kanapki graham cracker siedzieć w lodówce, tym bardziej miękkie stają się

. Ale są szanse, że nie będą one trwać długo.

A jeśli zapakujesz je do lunchu swojego dziecka, a ono będzie twierdzić, że zamiast nich chce kupione w sklepie, wiedz, że potajemnie je uwielbia.

Więcej przepisów na ciasteczka:

  • Najlepsze ciasteczka bez pieczenia
  • Ciasteczka owsiane bez mąki z 4 składników z masłem orzechowym
  • Ciasteczka na odciski palców
  • Wycinane ciasteczka, których nie trzeba chłodzić
Continue to Content

Najprostsze staromodne ciasteczka Graham Cracker

Plon: 12 kanapek z ciasteczkami Czas przygotowania: 10 minut Total Time: 10 minut

Te ciasteczka Graham Cracker to prosty, pyszny i szybki deser: Wystarczy rozprowadzić bogaty czekoladowy krem maślany pomiędzy kupionymi w sklepie krakersami graham.

Drukuj

Składniki

  • 12 arkuszy krakersów graham (zwykłych lub miodowych)
  • 1/2 kostki masła, zmiękczone
  • 1/4 szklanki kakao w proszku
  • 1 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki stołowe mleka (dowolny rodzaj, ale preferowane pełne lub 2%)
  • 1 łyżeczka wanilii
  • szczypta soli

Instrukcje

  1. Wymieszaj masło za pomocą miksera elektrycznego lub ręcznie do uzyskania kremowej konsystencji.
  2. Dodaj kakao, cukier, mleko, wanilię i sól. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, dodaj mleko (1 łyżeczkę na raz), aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Jeśli jest zbyt rzadki, dodaj cukier puder (1 łyżkę na raz).
  3. Ubijaj lukier przez około minutę. Stanie się on bardziej puszysty i będzie miał jaśniejszy kolor.
  4. Połam krakersy grahamowe na pół i rozprowadź około jednej czubatej łyżki lukru na jednej połowie i na wierzchu drugiej połowy.
  5. Umieść ciasteczka w pojemniku lub torbie i odstaw do lodówki. Im dłużej będą przechowywane w lodówce, tym bardziej będą miękkie.

Polecane produkty

Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.

  • Mikser ręczny KitchenAid
  • Szpatułka do lukru Wilton
Informacje żywieniowe:
Plon:12 Wielkość porcji:1 kanapka
Ilość na porcję: Kalorie:162TotalFat: 6gTłuszcz nasycony:3gTransFat:0gTłuszcz nienasycony:2gCholesterol:10mgSód:112mgWęglowodany:27gBłonnik:1gCukier:17gBiałko:2g © Sally