Dieta pełna smaku i komfortu, jednocześnie pozbawiona laktozy, to rozwiązanie, które staje się coraz bardziej popularne w Polsce. O czym warto wiedzieć...
Czytaj Więcej26 zdrowych przepisów na kulki energetyczne bez pieczenia
Potrzebujesz szybkich i zdrowych przekąsek, które możesz mieć pod ręką? Oto 26 przepisów na kulki energetyczne bez pieczenia, które są pełne zdrowych składników i łatwe do wykonania.
Bez pieczenia kulki energetyczne to idealne małe kąski, które można mieć pod ręką jako przekąski, lunch boxy, a nawet szybkie śniadanie. Łatwo się je miesza w misce lub w robocie kuchennym i są zrobione z pełnowartościowych składników, takich jak orzechy, masło orzechowe, nasiona i suszone owoce. Przygotuj partię kulek energetycznych, które możesz trzymać w lodówce przez cały tydzień.
Zebrałam 27 przepisów od moich kolegów blogerów dietetyków, plus kilka moich własnych. Jest tu wiele różnych smaków (a także przepis bez orzechów). Wystarczy dotknąć zdjęcia poniżej, aby uzyskać przepis. Smacznego!
Przejdź do treści26 zdrowych przepisów na kulki energetyczne bez pieczenia
Kulki przekąskowe bez orzechów
Większość przepisów na kulki przekąskowe wymaga orzechów lub masła orzechowego - i robota kuchennego do mieszania. Ten przepis jest nie tylko wolny od orzechów i orzeszków ziemnych, ale można go również wymieszać w misce. Pamiętaj, aby sprawdzić etykiety na wszystkich składnikach, jeśli musisz unikać orzechów i orzeszków ziemnych (i nie krępuj się zastąpić masła orzechowego lub migdałowego masłem słonecznikowym, jeśli alergie nie są problemem).
Pobierz PrzepisFigowe kulki energetyczne z nerkowców i kokosa
Photo Credit: www.momskitchenhandbook.com Pobierz PrzepisMasło orzechowe i owsiane kąski energetyczne
Photo Credit: sarahpflugradt.com Pobierz PrzepisCzekoladowe Bananowo-orzechowe kęsy energetyczne
Photo Credit: www.yourchoicenutrition.com Pobierz PrzepisKuleczki z masła orzechowego
Wykonane z zaledwie czterech składników, te kulki bez pieczenia z masłem orzechowym są satysfakcjonującą przekąską lub słodkim przysmakiem.
Przepis
Komentarze (0)