Najnowsze artykuły

Dieta pudełkowa bez laktozy: Życie pełne...

Dieta pełna smaku i komfortu, jednocześnie pozbawiona laktozy, to rozwiązanie, które staje się coraz bardziej popularne w Polsce. O czym warto wiedzieć...

Czytaj Więcej

3 sposoby na naturalnie kolorowy lukier

Chcesz stworzyć jasne, świąteczne ciasteczka bez użycia syntetycznych barwników spożywczych? Oto trzy sposoby na stworzenie naturalnie kolorowego lukru.

Ten post nie jest o robieniu artystycznie udekorowanych ciasteczek z cukru. Oczywiście.

Nazywam ten styl dekorowania ciasteczek "rustykalnym" i "przystępnym".

I tak wszystko kręci się wokół kolorów. Czyż te kolory nie są piękne? I ani jednego syntetycznego barwnika w zasięgu wzroku!

Oto trzy różne metody, których użyłam, aby je wykonać:

#1: Color Kitchen Holiday Colors: Color Kitchen sprawia, że wszystkie rodzaje naturalnych barwników spożywczych. Ten specjalny zestaw wakacje zawiera jeden zielony proszek pakiet kolorów i jeden pakiet posypki drzewa. Naturalne kolory są wszystkie pochodzące z roślin: spirulina (rodzaj niebiesko-zielonych alg), kurkuma, i ekstrakt winogron kolor. Możesz znaleźć jego świąteczny zestaw na stronie Color Kitchen lub tylko zieloną paczkę kolorów na Amazon.


# 2: McCormick Color Nature Food Colors: Ten zestaw składa się z trzech pakietów - niebieski, różowy, i żółty - ze wskazówkami na opakowaniu do podejmowania innych kolorów, takich jak zielony, fioletowy i pomarańczowy. Są to sproszkowane mieszanki jak kolory Color Kitchen, więc nie wpłynie na teksturę lukru. Po prostu mieszałam niebieski i żółty razem, aż uzyskałam zielony, który mi się podobał.

#3: Domowej roboty barwniki spożywcze: Użyłem moich przepisów na Naturalnie Kolorowy Frosting używając świeżych buraków i szpinaku. Zielony jest jaśniejszy, jaśniejszy odcień niż ja dostałem z zasilanych kolorów. I byłem tak zadowolony z tego, jak to czerwone okazało się! Kluczem było umieszczenie go na kuchence, aby gotować na wolnym ogniu przez 40 minut, a następnie zapominając o tym przez około półtorej godziny. Im dłużej się gotuje, tym głębszy jest kolor.

Aby zamaskować smak można dostać od szpinaku i buraków, polecam użycie odrobiny ekstraktu migdałowego lub ekstraktu waniliowego w przepisie mrożenia (jeśli używasz ekstraktu migdałowego, należy pamiętać, że niektóre ekstrakty nie są bezpieczne dla osób z alergią na orzechy). Oto mój przepis na podstawowy lukier do dekoracji. Aby uzyskać gładsze wykończenie, nie możesz się pomylić z lukrem królewskim.

Uzyskaj więcej szczegółów na temat tych metod i dowiedz się więcej o syntetycznych barwnikach na moim Facebook Live (obejrzyj tutaj).

A oto mój ulubiony przepis na wycinane ciasteczka z cukru: Vanilla Cut-Out Cookies That Don't Spread

3 sposoby na zrobienie naturalnie kolorowego lukru do świątecznych ciasteczek

Kliknij, aby Tweetnąć

Zarówno Color Kitchen jak i McCormick wysłały mi darmowe próbki swoich produktów do wypróbowania, ale nie zapłacono mi za napisanie tego posta. Ten post zawiera linki afiliacyjne Amazon. Jeśli kupisz produkt za pośrednictwem tych linków, Twój koszt będzie taki sam, ale ja dostanę malutką prowizję, aby pomóc w kosztach operacyjnych tego bloga.

Komentarze (0)

Zostaw komentarz