Najnowsze artykuły

Dieta pudełkowa bez laktozy: Życie pełne...

Dieta pełna smaku i komfortu, jednocześnie pozbawiona laktozy, to rozwiązanie, które staje się coraz bardziej popularne w Polsce. O czym warto wiedzieć...

Czytaj Więcej

Ciasteczkowe kanapki bez mąki z masłem orzechowym (bezglutenowe)

Jump to RecipeTe

słodkie małe kanapki z ciasteczkami czekoladowymi z masłem orzechowym zawierają tylko pięć składników i nie zawierają mąki. I są bezglutenowe!


Przekroczenie czterdziestki mnie nie martwiło. Przeskoczyłem pistolet i przeszedłem przez wszystkie skomplikowane emocje kamienia milowego, kiedy skończyłem 39 lat.

Kiedy zbliżała się moja czterdziestka, byłam już gotowa na przyjęcie kolejnej dekady i delektowanie się jej zaletami. Ponieważ wszystko, co mówią, jest prawdą: Z wiekiem przychodzi więcej pewności siebie, jasności i pewnego je ne care pas. Na przykład, moje ciało nie wygląda jak u modelki? Nie obchodzi mnie to. Wszyscy mnie nie lubią? Nie obchodzi mnie to. Mam 40 lat, usłyszcie mój ryk.

Co ma wspólnego ukończenie 40 lat z ciasteczkami?

Jestem częścią grupy blogerów honorujących kolegę zarejestrowany dietetyk Regan Jones, który obraca się wielki 4-0 dzisiaj. Regan jest uwielbiany w naszym zawodzie nie bez powodu. Ona była instrumentalna w budowaniu silnej obecności online dla dietetyków. Była współzałożycielką Healthy Aperture, jedynej witryny do dzielenia się zdjęciami blogów kulinarnych moderowanej przez dietetyków i skupionej wyłącznie na blogach o zdrowej żywności. Jest również współzałożycielką Recipe Redux, konkursu na przepisy dla blogerów kulinarnych, który łączy smak z wartością odżywczą. A na żywo jest ciepła, zabawna, czarująca i stylowa - z południowym akcentem, który sprawia, że wszystko brzmi jak komplement (lub przynajmniej coś, z czym zdecydowanie powinieneś się zgodzić).

Aby uczcić dziś Regan, mieliśmy za zadanie stworzyć koktajl lub bezglutenowy przysmak. Ponieważ nie jestem zwolenniczką picia, wybrałam deser. Te ciasteczkowe kanapki są oparte na moich 4 Ingredient Peanut Butter Cookies, ale zmniejszyłam ilość cukru i dodałam czekoladowe nadzienie. Ja swoje wypełniłam roztopionymi wiórkami czekoladowymi, ale możesz też użyć Nutelli lub Justin's Chocolate Hazelnut Butter, oba są bezglutenowe.

Czy płatki owsiane są bezglutenowe?

Chociaż owies naturalnie nie zawiera glutenu, może on zostać zanieczyszczony glutenem podczas uprawy lub przetwarzania. Nie jest to wielka sprawa, jeśli nie musisz unikać glutenu. Bardzo duży problem, jeśli masz celiakię lub nietolerancję glutenu. Więc jeśli chcesz mieć bezglutenową kanapkę z ciasteczkami, kup owies oznaczony jako "bezglutenowy".

Jakiego rodzaju płatków owsianych powinienem użyć?

W tym przepisie możesz użyć zarówno płatków owsianych błyskawicznych, jak i staromodnych.

Nie mogę jeść jajek (lub nie mam ich wcale). Co teraz?

Możesz przygotować te ciasteczka bez użycia jajek. Jako zamiennik użyj jajka lnianego. Jak zrobić jajko lniane:

Połącz jedną łyżkę stołową zmielonego siemienia lnianego z trzema łyżkami wody, wymieszaj i pozostaw na co najmniej pięć minut, aby zgęstniało. Użyj tej mieszanki zamiast jajka w tym przepisie. Continue to Content

Kanapki z ciasteczkami z masłem orzechowym

Plon: 10 kanapek Czas przygotowania: 10 minut Czas gotowania: 10 minut Dodatkowy czas: 5 minut Total Time: 25 minut Drukuj

Składniki

  • 1 filiżanka masła orzechowego (zwykłego lub naturalnego, oba się nadają)
  • 1 jajko (lub jedno jajko lniane; patrz uwaga do przepisu poniżej)
  • 1/2 szklanki płatków owsianych (tradycyjnych lub szybkich)
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wiórków czekoladowych

Instrukcje

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
    2. Połącz jajko, masło orzechowe, płatki owsiane, cukier i dobrze wymieszaj.
    3. Zwiń w 1-calowe kulki i umieść na natłuszczonej blasze do pieczenia (lub wyłóż matą do pieczenia, np. Silpat).
    4. Zanurz widelec w cukrze i zrób wzór krzyżykowy na wierzchu każdego ciasteczka, dociskając, aby lekko spłaszczyć ciasteczka.
    5. Piecz przez 8-10 minut lub do momentu, gdy wierzchy będą wyglądały na lekko suche.
    6. Gdy ciasteczka są jeszcze gorące, ponownie naciśnij widelcem zanurzonym w cukrze, naciskając na krzyż, aby spłaszczyć je po raz drugi. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia.
    7. Podgrzej chipsy w mikrofalówce na HIGH, aż się rozpuszczą, około 30-60 sekund, mieszając w połowie czasu.
    8. Rozprowadź czekoladę na spodzie ciasteczka i połóż na nim drugie ciasteczko. Powtórz czynność z resztą porcji.
    9. Przechowywać ciasteczka w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Uwagi

Możesz użyć jajka lnianego zamiast jajka w tym przepisie. Aby zrobić jajko lniane, połącz jedną łyżkę stołową zmielonego siemienia lnianego z trzema łyżkami stołowymi wody. Wymieszać do połączenia i odstawić na co najmniej pięć minut, aby zgęstniało. Dodaj do miski do mieszania i połącz z innymi składnikami.

Polecane produkty

Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.

  • Silpat Perfect Cookie Baking Mat
  • OXO Good Grips Średnia łopatka do ciasteczek
Informacje o wartościach odżywczych:
Plon: 10 Wielkość porcji:1 kanapka
Ilość na porcję: Kalorie:255Tłuszczcałkowity:16gTłuszcznasycony:4gTłuszcz trans:0gTłuszcz nienasycony:10gCholesterol:19mgSód:131mgWęglowodany:25gBłonnik:2gCukier:16gBiałko:7g © Sally

Komentarze (0)

Zostaw komentarz