Dieta pełna smaku i komfortu, jednocześnie pozbawiona laktozy, to rozwiązanie, które staje się coraz bardziej popularne w Polsce. O czym warto wiedzieć...
Czytaj WięcejŁatwe Pepperoni Rolls Przepis Twoja rodzina pokocha!
pakowanych mrożonych bułkach
dopizzy! Te domowe bułeczki Pepperoni Rolls są świetną kolacją, satysfakcjonującą przekąską lub łatwym dodatkiem do lunch boxa i składają się tylko z pięciu składników.
W zeszłym tygodniu poetycko opowiadałam o batonikach z masłem orzechowym, które dorastałam jedząc na Środkowym Zachodzie (przepis: Peanut Butter Quinoa Bars
). Teraz nadszedł czas na kolejny regionalny smakołyk: Pepperoni Rolls! Google mówi mi, że pochodzą one z Zachodniej Wirginii. Ja dorastałam jedząc ich wersję w Pensylwanii, gdzie szkoły sprzedają je nawet na zbiórki pieniędzy. Są tak dobre!Ten łatwy przepis na pepperoni roll jest właściwie mniejszą wersją przepisu na chleb pizzowy
, który opublikowałam kilka lat temu. Zainspirowała mnie do tego moja szwagierka, która robi tę mini wersję dla swoich nastolatków i ich przyjaciół (a nawet wysyła je z jego drużyną na wyjazdowe mecze sportowe - cześć, Najlepsza Mamo!).Moje dzieci uwielbiają je (na zimno) w swoich pudełkach na lunch. Wyciągnęłam też kilka z zamrażarki na "Scrounge Nights", kiedy jemy z lodówki i zamrażarki.
You might also like: Pinwheels z szynką i serem |
Te pepperoni rolls robię z mrożonego ciasta chlebowego
. Używam pakowanego ciasta na bułki z zamrażarki, ale możesz też użyć chłodzonego ciasta na pizzę lub zrobić własne ciasto.Ten przepis na pepperoni rolls daje jeden tuzin, ale nie krępuj się go podwoić lub potroić. Przewiń w dół, aby zapoznać się z instrukcjami dotyczącymi ich zamrażania.
Get More: Wszystkie moje najlepsze posty o pakowaniu obiadów |
Jak zrobić domowej roboty bułki z pepperoni
Rozmroź bułki zgodnie z instrukcjami podanymi w opakowaniu.
Wyciśnij lub rozwałkuj kulki ciasta na okrąg, który jest przynajmniej o 1/4 cala większy niż średnica pepperoni (dla mnie był to obwód około 4 1/2 cala). Staraj się nie używać mąki do posypywania powierzchni
, bo wtedy krawędzie ciasta będą trudniejsze do zgrzania. Wymieszaj roztrzepane jajko z parmezanem i nałóż dużą łyżeczkę mieszanki na każdy krąg, pozostawiając przynajmniej 1/4 cala wokół wszystkich boków. (Próbowałam tych bułeczek bez mieszanki jajka i parmezanu i nie smakują tak bogato i pysznie).Na wierzchu każdego z nich połóż plasterek delikatesowej papryki pepperoni i dwa kwadraty pokrojonej mozzarelli (nie rozdrobnionej - to zbyt trudne do zrobienia tutaj!). Posyp odrobiną oregano, aby uzyskać dodatkowy kopniak smaku.
Zwiń każdą z nich ciasno.
Zwiń końce i dociśnij wszystkie brzegi opuszkami palców, aż będą dobrze zamknięte.
Umieść roladki szwem do dołu na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem lub silikonową matą do pieczenia. Posmaruj oliwą z oliwek i piecz w piekarniku nagrzanym do 400 stopni przez 10-12 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru. Przełóż na stojak do studzenia. Podawać na ciepło lub na zimno z sosem do pizzy do maczania.
Czy mogę zamrozić Pepperoni Rolls?
Tak! Po prostu pozwól im ostygnąć i przełóż do torebki do zamrażania. Wyjmij je, gdy będziesz ich potrzebować i podgrzej w kuchence mikrofalowej lub tosterze. Możesz też rozmrozić je na noc w lodówce, aby następnego dnia rano włożyć je do pudełek na lunch.
Zapomnij o pakowanych kawałkach pizzy! Oto jak zrobić domowej roboty Pepperoni Rolls Kliknij, aby Tweetnąć Przejdź do treściDomowe roladki z pepperoni
Plon: 12 Prep Time: 15 minut Czas gotowania: 10 minut Total Time: 25 minutTe Domowe Rolki Pepperoni to świetna kolacja, satysfakcjonująca przekąska lub łatwy do przygotowania lunch box.
DrukujSkładniki
- 12 mrożonych kulek z ciasta francuskiego, rozmrożonych zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- 1 jajko, ubite
- 1/2 szklanki tartego parmezanu
- 12 plasterków pepperoni
- 6 plasterków sera mozzarella, pokrojonych na cztery kwadraty każdy, (nie rozdrobnionych!)
- oregano, do smaku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 400 stopni i wyłóż blachę do pieczenia pergaminem lub silikonową matą do pieczenia.
- Wyciśnij lub rozwałkuj kulki ciasta na koła o średnicy przynajmniej 1/4 cala większej niż średnica pepperoni (u mnie było to około 4 1/2 cala). Staraj się nie używać mąki na swojej powierzchni, która sprawi, że ciasto będzie trudniejsze do ściśnięcia.
- Wymieszaj roztrzepane jajko z parmezanem i nałóż dużą łyżeczkę mieszanki na każdy krąg, pozostawiając przynajmniej 1/4 cala wokół wszystkich boków.
- Na wierzchu ułóż pepperoni i dwa kwadraty mozzarelli. Posypać oregano.
- Zwinąć ciasno, podwinąć końce i docisnąć wszystkie krawędzie opuszkami palców, aż będą dobrze zamknięte.
- Umieść roladki na blasze do pieczenia, posmaruj oliwą z oliwek i piecz przez 10-12 minut lub do uzyskania złotego koloru. Przełóż na stojak do studzenia. Podawaj na ciepło lub na zimno z sosem do pizzy na boku.
- Resztki przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku.
Polecane produkty
Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.
- Silpat Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia
Informacje o wartościach odżywczych:
Plon:6 Wielkość porcji:2 bułki z pepperoniIlość na porcję: Kalorie:350Nasyconetłuszcze:5gCholesterol:53mgSód:587mgWęglowodany:38gBłonnik:2gCukier:4gBiałko:14g © Sally Kuchnia: Amerykańska
Komentarze (0)