Najnowsze artykuły

Promocje na parówki, pierś z kurczaka w...

Zakupy spożywcze to codzienna konieczność, ale często mogą obciążać domowy budżet. Jednym z głównych elementów naszych zakupów jest mięso, takie...

Czytaj Więcej

Wegańskie muffiny bananowo-malinowe

Jedzenie owoców podczas zimowych miesięcy może być wyzwaniem. Zaczynam być zmęczona tymi samymi starymi jabłkami i pomarańczami! Używanie mrożonych owoców to świetny sposób, aby utrzymać spożycie owoców i uniknąć wyższych cen i mniejszego wyboru świeżych owoców.

Często robię partię lub dwie muffinów w weekend, a następnie zamrażam je na szybkie przekąski i dodatki do lunchu w ciągu tygodnia. Przypadkowo wymyśliłam ten przepis na drugi dzień, bazując na tym, co mieliśmy w domu i wyszły naprawdę smaczne! (Czyż nie uwielbiacie, kiedy tak się dzieje?!)

Uważam, że maliny stanowią miłą odmianę od typowych muffinów z jagodami.

Zrobiłam je w wersji wegańskiej, ponieważ nie miałam w domu jajek, ale z łatwością możesz zastąpić 1 duże jajko lnianym w przepisie. Podobnie, możesz użyć masła zamiast oleju z awokado. Zrobiłam je również w jednej misce (wiem, to nie jest technicznie poprawne przygotowanie muffinów, ale jestem dietetykiem-buntownikiem) - mniej naczyń do sprzątania to zawsze dobra rzecz!

Dla wszystkich moich sportowców napędzanych węglowodanami, każda muffinka zawiera około 25 gramów wysokiej jakości węglowodanów, więc są świetnym dodatkiem do przedtreningowej przekąski!